Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-03-04, 10:24:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Institut Balear de Conservació de la Natura (IBANAT)

L’excavació arqueològica a la finca pública de Son Real, triomfa entre els més menuts

\L’Ibanat impulsa aquesta activitat d’Educació Ambiental dirigida als centres educatius, per primera vegada el curs 2016-2017
\ Les activitats ambientals les realitzen els educadors de l'Ibanat als quals s’ha sumat l'equip d'arqueòlegs d'Aldarq
 
 
Aquest curs escolar 2016-2017 s’han incorporat a la finca pública de Son Real les activitats arqueològiques destinades als centres educatius de les Illes Balears, entre les activitats d’educació ambiental que ofereixen, aquest i altres espais naturals,  a través de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat). L'objectiu és potenciar el patrimoni arqueològic de la finca i posar en valor el patrimoni de les Illes Balears, vinculant-lo amb l'educació.
 
Així, a les activitats ambientals que duen a terme els educadors de l'Ibanat-  “Les tortugues de Son Real”,  “Diferenciam paisatges”, “Taller de llavors i sembra d'un planter”, i “Observació ornitològica i passejada pel bosc”- s’han sumat quatre activitats arqueològiques.
 
Per dur-les a terme, l’Ibanat, ha incorporat l'equip d'arqueòlegs d'Aldarq (Arqueologia Imaginativa) que dos dies per setmanes ofereix les activitats d’”Excavació arqueològica”, “Pop Ups talaiòtics i Arqueovinils”,  “Trencaclosques de Son Real” i “Visita necròpoli de Son Real”.
 
Les activitats estan adaptades al diferents cicles educatius segons el tipus d'activitat i una de les més exitoses, a banda de la visita guiada a la famosa Necròpoli Talaiòtica, és l'Excavació Simulada, activitat pensada per als més petits de les aules, que consta de dues parts: una primera, centrada en la visita al centre d'interpretació, on els alumnes coneixen com es vivia a pagès, a la Mallorca preturística, i una segona, centrada en l'arqueologia, on realitzen una excavació simulada.
 
La capacitat de les activitats és per 50 alumnes i es duen a terme els dimarts i dijous entre les 9.30h i les 14.00h. Les reserves es poden fer a educaciosonreal@gmail.com o al telèfon 971185363
 
Per a tots els públics
 
La finca pública de Son Real, a més d'aquestes activitats, també compta amb les d'agenda setmanals, que normalment es duen a terme els dissabtes i estan destinades al públic en general. Avui, per exemple, dia 4 de març, es realitza un taller arqueològic, el  "Taller de galetes romanes" destinat a tots els públics.
 

Imatges adjuntes

 • L'Excavació Simulada per als més menuts, té una primera part que es desenvolupa al centre d'interpretació de Son Real

  L'Excavació Simulada per als més menuts, té una primera part que es desenvolupa al centre d'interpretació de Son Real
 • L'excavació arqueològica simulada també amaga tresors

  L'excavació arqueològica simulada també amaga tresors
 • Acostar al patrimoni de les Illes Balears als més menuts, jugant

  Acostar al patrimoni de les Illes Balears als més menuts, jugant
 • Una alumna pinta la inicial del seu nom que s'endurà com a record en fomat d'imant

  Una alumna pinta la inicial del seu nom que s'endurà com a record en fomat d'imant
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears