Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-02-02, 13:09:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

El conseller Pons informa els veïns des Fornàs que demanarà al ministre d'Energia que descarti l'estesa elèctrica prevista a la zona

S’ha treballat amb Red Eléctrica en una alternativa que és tècnicament viable però necessita l’aprovació del Ministeri

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha informat els veïns des Fornàs que ha treballat amb Red Elèctrica en una alternativa a l’estesa elèctrica prevista en aquesta zona amb el motiu d’aconseguir que es descarti el projecte i s’adoptin mesures menys impactants sobre el territori.
 
Pons, acompanyat pel director general d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, ha explicat que l’objectiu principal del Govern és que “quedi totalment descartada l’estesa des Fornàs i que el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, accepti l’alternativa que proposam”.
 
El proper dimarts, dia 7 de febrer, s’ha previst una reunió entre el conseller Pons i el ministre Nadal en la qual la proposta que avui s’ha presentat a Eivissa serà una de les prioritats, per tal d’aconseguir que s’accepti i es pugui posar en marxa al més aviat possible.
 
El conseller ha declarat que s’ha de tenir en compte que l’illa d’Eivissa ha patit creixements molt importants en els darrers anys, la qual cosa ha suposat també un augment de la demanda que, amb la infraestructura actual, no resulta suficient i que es podrien arribar a tenir problemes de subministrament si no se’n prenen mesures.
 
L’alternativa que Pons elevarà al Govern Central es basa en el reforçament de les línies aèries existents i en nous traçats subterranis. 
 

Imatges adjuntes

  • El conseller Marc Pons i el director general d'Energia, Joan Groizard, durant la reunió mantinguda avui al Consell d'Eivissa amb el president insular, Vicent Torres,i els veïns des Fornàs.

    El conseller Marc Pons i el director general d'Energia, Joan Groizard, durant la reunió mantinguda avui al Consell d'Eivissa amb el president insular, Vicent Torres,i els veïns des Fornàs.

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears