Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-01-27, 16:15:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Marc Pons anuncia l’inici de les obres de reparació de l’autovia Palmanova-Peguera

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat es reuneix amb el batle de Calvià per tractar assumptes de mobilitat i habitatge

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha mantingut una reunió amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, per tractar diferents assumptes relatius a les matèries que gestiona la Conselleria, com ara, mobilitat, habitatge i infraestructures.
 
En l’encontre, Pons ha informat que s’ha arribat a un acord amb l’empresa constructora de l’Autovia Palmanova-Peguera per al començament de les obres de reparació d’aquesta infraestructura el proper mes de febrer. Segons ha informat Pons, tant les deficiències com les solucions a aplicar estan totalment identificades i l’objectiu és donar solucions definitives a una problemàtica que ha estat present des de la inauguració de l’autovia, l’any 2007.
 
Degut a que es tracta d’una intervenció que requereix varis mesos d’activitat, s’ha acordat iniciar una primera fase, entre febrer i març, a la qual s’actuarà sobre l’asfaltat i el reforç del ferm.
 
Les obres continuaran a partir del mes de novembre, una vegada finalitzada la temporada turística. Conscients de que es tracta d’una via amb un intens volum de tràfic, es prioritzaran les feines durant horaris nocturns i s’establiran rutes alternatives per tal que l’impacte en l’usuari sigui el menor possible.
 
A més de l’autovia, també s’adequarà darrer tram del passeig de Calvià, que es va construir de forma paral·lela i que presenta problemes de degradació per manca de manteniment.
 
Totes les intervencions les durà a terme l’empresa constructora, UTE Ferrovial-Amer, i s’espera que puguin estar finalitzades dintre de 2017. Com que es tracta d’una subsanació de deficiències, el cost d’aquesta intervenció anirà totalment a càrrec de la UTE.
 
Una vegada finalitzades les obres, l’autovia serà transferida al Consell de Mallorca i el tram del passeig Calvià podrà ser recepcionat per l’Ajuntament per a que cadascuna d’aquestes institucions se’n facin càrrec de la gestió de les respectives infraestructures.
 
Habitatge social
 
A la reunió també s’ha tractat la problemàtica en matèria d’habitatge amb la voluntat de cercar solucions que permetin proporcionar vivenda, com ara, el desenvolupament de reserves estratègiques de sòl per a noves promocions d’HPO.
 
Pons ha destacat que s’estan analitzant fórmules de col·laboració entre el Govern i l’Ajuntament per posar en el mercat pisos a preu taxat, fonamentalment de lloguer.
 
Mobilitat
 
El conseller i el batle de Calvià han anunciat la celebració d’una reunió, la propera setmana, amb els representants del sector del taxi al municipi per tractar el projecte de posada en marxa de línies d’autobús des de l’aeroport fins a Calvià. La finalitat d’aquest encontre serà també el debat sobre propostes encaminades a reforçar i posar en valor el sector del taxi.
 

Imatges adjuntes

  • El conseller, Marc Pons i el batle, Alfonsol Rodríguez, acompanyats dels seus respectius equips.

    El conseller, Marc Pons i el batle, Alfonsol Rodríguez, acompanyats dels seus respectius equips.

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears