Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2016-12-19, 12:31:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Marc Pons presenta el projecte de nova coberta per a l'Estació Intermodal de Palma

El projecte preveu una estructura plana d’accés a l’Estació Intermodal, de 21 metres de llargada, que millorarà l’entrada de l’estació i evitarà el desgast de les escales i les portes d’accés a la Intermodal

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, juntament amb el batle de Palma, José Hila, ha presentat el projecte de la nova coberta de l’Estació Intermodal, una actuació que suposarà la millora de la visibilitat de l’entrada, més comoditat per als usuaris que accedeixen a l’estació i la reducció del desgast de les escales i les portes d’accés per la seva exposició a la pluja, al sol i als canvis de temperatura.
 
La coberta, dissenyada per l’arquitecte palmesà Joan Miquel Seguí, tindrà un termini d’execució de 5 mesos i un pressupost de licitació de 178.176 €, més IVA. Serveis Ferroviaris de Mallorca té previst aprovar el plec de condicions de licitació de l’obra el mes de gener.
 
La coberta plana d’entrada a la Intermodal tindrà unes dimensions de 21 metres de llargada per 13 metres d’amplada i estarà alineada amb la cornisa dels edificis del costat de les antigues estacions existents. La coberta disposarà de claraboies, 11 en total, per garantir l’entrada de llum natural. També tindrà nou enllumenat interior, que millorarà l’aspecte visual de l’espai. Al voltant de la coberta es crearà una faixa de gelosies ceràmiques que recordarà les antigues estacions del tren de Mallorca, i que també connectarà amb les edificacions ferroviàries del voltant. Aquesta faixa tindrà un total de 6.144 gelosies ceràmiques extrudides.
 
El projecte inclou una columna que servirà de senyal urbà per indicar de lluny l’accés a l’estació. Estarà ubicada a la zona propera a l’Hostal Terminus i serà visible des de les avingudes i la plaça d’Espanya. També s’inclou un canvi en la pavimentació de la plaça situada davant l’estació, on s’inclouran dues faixes amb el nom de l’Estació Intermodal a terra.
 
Es calcula que prop de sis milions de persones transiten cada any per l’Estació Intermodal on estan ubicades l’estació de tren i metro, amb 10 andanes, i l’estació d’autobusos interurbans, amb 29 dàrsenes. També estan instal·lats 6 locals al vestíbul de l’estació, juntament amb els punts d’informació del TIB i SFM.

Imatges adjuntes

  • El conseller, Marc Pons, el batle, José Hila amb l'arquitecte que ha dissenyat la nova coberta, Joan Miguel Seguí

    El conseller, Marc Pons, el batle, José Hila amb l'arquitecte que ha dissenyat la nova coberta, Joan Miguel Seguí
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears