torna

Acords del Consell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN:   EL GOVERN I EL SEPE ACORDEN QUE A MESURA QUE ES VAGIN RESOLENT ELS ERTO PENDENTS, ES PAGUIN SENSE ESPERAR AL MES SEGÜENT

Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

\ La mesura beneficiarà totes aquelles persones treballadores afectades per un ERTO a les Illes Balears que encara no han cobrat l'atur

\Amb aquest acord, es garanteix que els treballadors d’empreses amb ERTO pendents d’aprovació ja cobraran la prestació al mes de maig

El Consell de Govern s'ha donat per assabentat avui de l'acord entre la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per garantir, dins el mes de maig, el cobrament de prestacions de les persones afectades per ERTO a les Balears, que encara estan en tramitació per a la seva resolució. Aquesta mesura permet una agilització en el moment del pagament de les prestacions.

Fins ara, el SEPE feia tots els seus pagaments en un sol dia cada mes, fet que generava que moltes persones haguessin d'esperar diverses setmanes a rebre la prestació. Aquesta situació afecta un nombre molt elevat de persones si es tenen en compte la gran quantitat d'ERTO que s'han hagut de tramitar des de la declaració de l'estat d'alarma i, en conseqüència, la gran quantitat de prestacions que s'han hagut de reconèixer.

Per aquest motiu, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha acordat amb el SEPE que el pagament de prestacions es farà diàriament: cada dia, a mesura que tramiti prestacions, el SEPE remetrà a les entitats financeres la informació de les noves persones beneficiàries i l'import a cobrar. Així, els bancs podran ingressar la prestació al compte de la persona afectada sense que aquesta hagi d'esperar a principi del mes següent.

D'aquesta manera s'evita que aquells treballadors inclosos dins d'un ERTO que no cobrin la prestació a principis del mes de maig (concretament, dilluns dia 4) hagin d'esperar fins al juny. A mesura que els ERTO que encara estan pendents de tramitar-se es vagin aprovant, el SEPE anirà autoritzant-ne el pagament, i així facilitarà que les persones afectades puguin disposar dels recursos econòmics de la manera més immediata possible.

En aquests moments, la Direcció General de Treball ha tramitat ja més de 15.300 ERTO, que hauran donat cobertura a 115.000 treballadors. La Conselleria preveu que durant la setmana entrant s’acabaran d’autoritzar tots els expedients restants.

Acords del Consell de Govern. 01 maig 2020

Consell de Govern Ordinari