torna

Acords del Consell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: EDUCACIÓ DESTINA 540 MIL EUROS A L’ADQUISICIÓ D’EQUIPAMENTS D’AULA DIGITAL PER ALS CENTRES PÚBLICS

Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

\540 mil euros per adquirir i instal·lar més de 180 monitors interactius a centres docents públics
\Un dels objectius és fomentar i promocionar la competència digital als centres educatius

\Aquestes noves aules digitals s’adrecen a alumnes de primària, ESO i ensenyament postobligatori de les Illes Balears
\És una eina molt valorada i utilitzada pels docents dels centres educatius
 
El Consell de Govern ha aprovat avui destinar 540.000 euros per subministrar i instal·lar equipaments d’aula digital a diferents centres educatius públics de les Illes Balears. Concretament, es destinaran a un mínim de 180 aules digitals basades en monitors interactius per a alumnes de primària, ESO i ensenyament postobligatori.
 
L’objectiu és que a poc a poc totes les aules dels centres públics no universitaris comptin amb aquestes instal·lacions degudament actualitzades.
 
Una instal·lació d’aula digital és un equipament tecnològic que permet la projecció de continguts educatius a gran format i amb interactivitat. Aquestes aules digitals actualment estan integrades per monitors interactius (de més de 65”) o per projectors interactius que permeten la projecció a 100”, tot i que encara n’hi ha en funcionament integrades per pissarres digitals interactives, projector, ordinador i altaveus autoamplificats que, progressivament, es van substituint per les noves aules. El total d’aules digitals subministrades i instal·lades als centres docents públics és de 4.426.
 
Cal destacar que aquestes actuacions (la instal·lació d’equipaments d’aula digital a l’educació obligatòria i a la postobligatòria) estan recollides en el document que forma el Programa Operatiu del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears per al període 2014–2020 i, per tant, són susceptibles de ser cofinançades al 50% per la Unió Europea.
 
Aquest nou subministrament respon a l’objectiu d’aplicar el Pla de Modernització Educativa, desenvolupat aquests darrers anys, que ha permès introduir de manera generalitzada les tecnologies de la informació a les aules ordinàries dels centres educatius. El Pla preveu la millora de la connectivitat a Internet i la instal·lació de xarxes sense fils (wifi), la instal·lació d’aules digitals a les aules ordinàries, la instal·lació de servidors eficients i l’impuls a la integració de les tecnologies de la informació a la pràctica educativa i pedagògica dels centres.

Acords del Consell de Govern. 17 abril 2020

Consell de Govern Ordinari