torna

Acords del Consell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: S'APROVA LA CONTRACTACIÓ D’EMERGÈNCIA DE SERVEIS I MATERIAL SANITARI

Conselleria de Salut i Consum

\ S’han reforçat els serveis de neteja i vigilància i s’han adquirit materials com ara tancaments o mampares per als boxs d’algunes unitats de cures intensives
\ La necessitat de nous subministraments i serveis per fer front a la pandèmia ha suposat un increment substancial de la contractació administrativa


El Consell de Govern ha aprovat les contractacions d’emergència de material sanitari a càrrec del Servei de Salut. Es tracta de serveis i material tecnològic i fungible destinats a fer front a la COVID-19. Entre aquestes contractacions d’emergència destaquen l’adquisició de materials per a la protecció del personal sanitari —com ara mampares de protecció i tancaments de boxs—, el reforç dels serveis de neteja i vigilància i de la flota de vehicles del 061, i la compra de material per assegurar l’assistència a les unitats de cures intensives.

La situació actual ha provocat que esdevenguin indispensables determinats serveis i subministraments que ordinàriament són innecessaris en la quantitat o la intensitat que ara es requereixen. És el cas, per exemple, de mitjans i equips informàtics més grans i més segurs o el reforç de la neteja i la desinfecció.

La necessitat de disposar de tots aquests recursos per fer front a la pandèmia ha suposat un increment substancial de la contractació administrativa, que afecta diversos hospitals i àrees de salut de les Illes Balears. Concretament, s’han adquirit nou mampares per a mostradors destinats a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i sis bombes de calor, dos ecògrafs portàtils, quatre tancaments per als boxs de les UCI i set per als d’Urgències destinats a l’Àrea de Salut de Menorca, i se n’ha reforçat el servei de neteja. Pel que fa a la logística operativa del 061, destaca la compra de quatre vehicles en concepte de rènting. Per una altra banda, s’han adquirit dotze ordinadors portàtils i un bisturí elèctric per a l’Hospital de Manacor i s’han reforçat els serveis de neteja, bugaderia i recollida de residus sanitaris de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i s’han adquirit dos monitors de constants centrals de monitoratge, un monitor i un sistema de telemetria, un ecocardiògraf, un ecògraf i vint pulsioxímetres per a les UCI d’aquest centre. Finalment, s’han comprat deu ordinadors portàtils per a l’Hospital Universitari Son Espases i s’ha contractat un estudi sobre seguretat i salut de l’Hospital Verge de la Salut.

Acords del Consell de Govern. 17 abril 2020

Consell de Govern Ordinari