torna

Acords del Consell de Govern

COVID-19:  CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN CREARÀ UNA COMISSIÓ AMB ELS PARTITS POLÍTICS AMB REPRESENTACIÓ AL PARLAMENT PER COL·LABORAR EN LA LLUITA CONTRA L’EXPANSIÓ DE LA COVID-19  

Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

/ Es reunirà per via telemàtica una vegada a la setmana

/ És una nova via de diàleg que complementa altres ja obertes

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha informat el Consell de Govern, en la sessió d’avui, sobre la creació d’una comissió formada pel Govern i els partits polítics que tenen representació al Parlament de les Illes Balears per col·laborar en la lluita contra l’expansió de la COVID-19.

Aquest nou òrgan, que es reunirà amb una periodicitat setmanal per via telemàtica mentre duri l’estat d’alarma, estarà integrat per un representant de cada partit polític. També en formaran part, en representació del Govern, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i el director general de Relacions Institucionals, Miquel Àngel Coll. A més, la comissió podrà sol·licitar la participació puntual d’altres membres del Govern, en el cas que la temàtica de què s’hagi de tractar ho requereixi.

Amb la creació d’aquesta comissió es dona continuïtat a la interlocució entre el Govern i els partits ja iniciada abans que es decretàs l’estat d’alarma. El Govern ha mantingut informats els partits polítics de manera continuada. El dia 13 de març es va dur a terme una reunió al Consolat de Mar i durant la crisi se’ls ha anat informant amb una periodicitat gairebé diària. A més, cal recordar que dilluns passat la presidenta Francina Armengol va comparèixer davant el Parlament a petició pròpia per informar la cambra de les mesures que l’executiu ha pres per pal·liar els efectes del coronavirus.

Amb la creació d’aquesta comissió s’atén una petició de diferents partits polítics i també s’obre un nou àmbit de cooperació en què es compartiran informació i propostes encaminades a afrontar de la millor manera possible els reptes que es plantejaran a la societat de les Illes Balears en la situació post-estat d’alarma.

La creació d’aquesta comissió està en la mateixa línia d’altres accions ja duites a terme pel Govern, en què s’ha prioritzat la creació de sinergies per tal d’adoptar, de la manera més àgil possible, les mesures de contenció i de control de la situació. És, per tant, una nova via de diàleg, que complementa les vies ja obertes amb les diverses institucions competents i amb els sectors de la societat més implicats en aquesta crisi.

D’altra banda, durant el Consell de Govern d’avui també s’ha informat que els consellers i conselleres que gestionen les àrees més afectades per la crisi sanitària compareixeran voluntàriament davant el Parlament una vegada suspès l’estat d’alarma.

Acords del Consell de Govern. 27 març 2020

Consell de Govern Ordinari