torna

Acords del Consell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN DISTRIBUIRÀ TARGETES PREPAGAMENT ALS BENEFICIARIS DELS AJUTS DE MENJADOR

Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

\ D’aquesta manera es cobreixen les necessitats dels alumnes que més ho necessiten

\ Es distribuiran entre les famílies beneficiàries als seus centres educatius

\ Més de sis mil targetes prepagament per comprar en establiments d’alimentació

\ Es podran recollir al llarg de la setmana que ve 

 

Avui el Consell de Govern ha aprovat la distribució de targetes prepagament per a infants usuaris del servei de menjador escolar i beneficiaris dels ajuts individualitzats de menjador per al curs escolar 2019-2020. 

Cal recordar que en aquest curs 2019-2020 més de 6.000 alumnes de centres sostinguts amb doblers públics de les Illes Balears varen obtenir una de les beques menjador per motius socioeconòmics. Atès el tancament dels centres educatius i dels seus serveis complementaris dins el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19, es feia necessari adoptar mesures extraordinàries per donar resposta als infants amb més necessitats. 

És per aquest motiu que la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, amb el suport de l’entitat Caixabank, distribuiran targetes prepagament per als infants usuaris del servei de menjador i beneficiaris dels ajuts individualitzats de menjador per al curs escolar 2019-2020, que podran utilitzar per comprar en establiments d’alimentació. 

Com funcionarà?
Al llarg de la setmana que ve es començaran a distribuir les targetes prepagament per als infants usuaris del servei de menjador i beneficiaris dels ajuts individualitzats de menjador per al curs escolar 2019-2020, que podran utilitzar per comprar menjar en qualsevol establiment d’alimentació.

Les més de sis mil famílies de les Illes Balears podran recollir les targetes als centres educatius i centres habilitats i se’ls citarà amb indicació del dia, l’hora i el lloc en què han de recollir les seves targetes. 

A cada targeta que es distribueixi a cada família es carregarà l’import de la prestació diària pel total de dies que duri la interrupció del servei de menjador com a conseqüència de la suspensió de l’activitat educativa. La càrrega actual correspon a quinze dies, i de manera automàtica s’anirà carregant segons s’allargui el temps de suspensió de l’activitat.

Cal destacar que aquesta mesura serà vigent fins que el Govern de les Illes Balears deixi sense efectes la suspensió de l’activitat educativa presencial continguda en el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19.

Amb aquesta actuació, de la qual es beneficiaran un total de 6.152 alumnes de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears vol assegurar que els infants amb més necessitats puguin continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que s’hagi suspès l’activitat educativa presencial des del passat dilluns 16 de març amb motiu de la COVID-19. 

Acords del Consell de Govern. 20 març 2020

Consell de Govern Ordinari