torna

Acords del Consell de Govern

Consell de Govern: EL CONSELL DE GOVERN HA APROVAT LA LICITACIÓ DE LES OBRES DE CONSTRUCCIÓ DE L’IES SANTA MARIA

Direcció General de Comunicació

\ El nou centre suposarà una inversió de més de 6 milions d’euros
\ L’IES Santa Maria tindrà 16 unitats d’ESO i acollirà un total de 480 alumnes 
 
El Consell de Govern ha aprovat avui autoritzar l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) a fer la despesa corresponent a la licitació de les obres de construcció del nou IES Santa Maria del Camí per un import de 6.262.698 euros.
 
El Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 aprovat per la Conselleria d’Educació i Universitat preveu en la planificació d’infraestructures per a l’any 2017 la construcció d’un nou Institut d’Educació Secundària a Santa Maria. El nou centre forma part dels projectes inclosos en el Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte té un termini d’execució de 14 mesos, una vegada licitat.
 
El centre donarà resposta a les necessitats d’escolarització de la zona, que estan marcades pel creixement poblacional del municipi i per la situació de provisionalitat de l’actual centre. Es tracta d’un institut que han reclamat llargament els habitants de Santa Maria.
 
Un nou IES de més de 6 milions d’euros
 
El nou IES tindrà quatre línies (16 unitats d’ESO) i 1 aula UEECO (Unitat Educativa Específica en Centre Ordinari). El centre acollirà 480 alumnes de Santa Maria i Santa Eugènia, i estarà ubicat al costat del CEIP Melcior Rosselló Simonet.
 
L’edifici de l’IES Santa Maria ocuparà una superfície total construïda de 4.339 m2 i constarà de dues plantes, en forma de pinta, constituïdes per tres mòduls transversals i un de longitudinal, de manera que conformarà dos patis semioberts orientats a llevant. En els tres mòduls transversals s’hi distribuirà el programa docent d’aules de secundària, tallers, laboratoris, aula UEECO, biblioteca i gimnàs.
 
El mòdul longitudinal conté els accessos, els serveis, els nuclis de comunicació vertical i un porxo orientat a ponent que comunica amb les pistes poliesportives, la zona d’esbarjo arbrada i l’hort escolar. La planta coberta és plana i transitable per tal de facilitar el manteniment de les instal·lacions i la implantació de sistemes d’energia renovables com són els captadors solars per produir aigua calenta i plaques fotovoltaiques per produir energia elèctrica.
 
El nou IES tindrà una qualificació energètica A, atès que el projecte inclou elements constructius i de funcionament específics amb l’objectiu d’aconseguir un consum energètic quasi nul.