Logo del Govern de les Illes Balears

El Govern

 • Jazz balear al Jazzahead el mes d'abril


  Entre el 21 i el 24 d'abril se celebra a Bremen, Alemanya, el Jazzahead, una fira de música jazz que s'ha consolidat al panorama de fires musicals internacionals com el punt de trobada de referència per a aquest gènere musical, com demostra un nou increment tant en el nombre d’expositors (prop de 1.000) com de professionals acreditats i de visitants (es preveuen 3.000 professionals acreditats i més de 15.000 visitants) de més de 55 països.

 • La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports impulsa accions solidàries per la festivitat de sant Jordi

  La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports impulsa accions solidàries per la festivitat de sant Jordi

  El pròxim dissabte 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, es celebra el Dia del Llibre. Milers de llibres i roses surten al carrer aquesta diada per tal celebrar una de les festivitats més tradicionals del calendari cultural de les nostres illes. Enguany, la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports vol celebrar aquesta diada d’una manera diferent i per això ha organitzat diverses activitats solidàries en les quals es vol intercanviar llibres per aliments. En total es vol repartir més de 3.000 llibres a canvi de productes de primera necessitat que es lliuraran al Banc d’Aliments i Mallorca Sense Fam.

 • L'IEB desenvolupa un programa d'activitats de formació

  L'IEB desenvolupa un programa d'activitats de formació


  L’IEB ha posat en marxa un programa de formació per a les diferents disciplines artístiques, que es concretarà en diverses accions específiques per a cada una d’aquestes àrees.
  La primera d’aquestes activitats es va dur a terme el mes de gener, amb unes sessions per a il·lustradors, preparatòries per a les fires d’Angulema i Bolonya. Hi varen participar Gemma Cortabitarte, gerent de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya; Andrea García, experta en màrketing digital, i Montserrat Terrones i Nicolas Grivel, agents literaris. Les jornades consistiren en unes xerrades sobre internacionalització i màrqueting digital, a més de revisió de portfolis dels il·lustradors participants.

 • L'Institut d'Estudis Baleàrics va atorgar 454.000 euros en subvencions durant 2015

  L'Institut d'Estudis Baleàrics va atorgar 454.000 euros en subvencions durant 2015

  L’Institut d’Estudis Baleàrics va atorgar un total de 454.815,11 euros en concepte de subvencions durant 2015 en les diferents línies que va tenir obertes per donar suport a les activitats culturals de les Illes Balears. D’aquests 454.815,11 € se n’han pagat 319.854,54 € en càrrec al pressupost de 2016. Si a més sumam els 478.627,51 de deute a proveïdors ens trobam amb un deute de gairebé és de 800.000 €. Aquest deute ha marcat de forma clara les línies d’actuació de l’Institut d’Estudis Baleàrics i especialment el període mitjà de pagament que el mes de desembre de 2015 era de 160 dies, el mes de març era de 50 dies i a finals del mes d’abril pot quedar en 30 dies.

 • L'Institut d'Estudis Baleàrics promou la il·lustració balear a la Fira del Llibre de Bolonya

  L'Institut d'Estudis Baleàrics promou la il·lustració balear a la Fira del Llibre de Bolonya

  Com en anys anteriors, l'IEB hi té presència amb un estand propi que acull cinc il·lustradors professionals, tres alumnes de l'Escola de Disseny de les Illes Balears i tres editorials balears, a més dels tècnics de l'entitat, que hi mantenen reunions amb editors de tot el món i els organitzadors de fires com les de Frankfurt, Bogotà i Guadalajara (Mèxic).

 • Àngela Bosch Rius és la nova coordinadora de la Illes Balears Film Commission

  Àngela Bosch Rius és la nova coordinadora de la Illes Balears Film Commission

  Àngela Bosch Rius és la nova coordinadora de la Illes Balears Film Commission, la qual signarà el contracte d’incorporació en els pròxims dies. Bosch té experiència com a consultora de distribució internacional de l’audiovisual en nombroses entitats de prestigi (Instituto de Comercio Exterior i Medusa-Grupo Mediaset, entre d’altres).

 • 21 de març - DIA MUNDIAL DE LA POESIA

  21 de març - DIA MUNDIAL DE LA POESIA

  El 21 de març se celebra a tot el món aquesta jornada proclamada per la UNESCO i ho celebram amb diferents actes a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

 • L'IEB convoca les línies de subvenció per a la projecció exterior amb un pressupost total d'un milió d'euros

  L'IEB convoca les línies de subvenció per a la projecció exterior amb un pressupost total d'un milió d'euros

  Les principals novetats d’aquesta convocatòria són la reorganització dels ajuts per disciplines i l’èmfasi en la projecció exterior dels projectes que se subvencionin, d’acord amb les competències del Govern en matèria de cultura.

 • El Govern de les Illes Balears i l'Institut Ramon Llull posen en marxa les activitats conjuntes

  El Govern de les Illes Balears i l'Institut Ramon Llull posen en marxa les activitats conjuntes


  La consellera Esperança Camps i el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, s’han reunit aquest dilluns a Barcelona, en el marc d’una primera presa de contacte i que ha tingut com a eix principal les activitats i actes que se celebraran conjuntament entre el Govern de les Illes Balears i la institució catalana.

 • L'Institut d'Estudis Baleàrics i l'editorial Dolmen presenten el cinquè volum de l'obra Balears abans i ara

  L'Institut d'Estudis Baleàrics i l'editorial Dolmen presenten el cinquè volum de l'obra Balears abans i ara

  L’Institut d’Estudis Baleàrics i Tebeos Dolmen S.L. han presentat el cinquè volum de l’obra  Balears abans i ara , magna obra que pretén recollir amb onze toms la història de les Illes Balears narrada en còmic des dels primers pobladors fins a l’actualitat. 

 • Balears serà present a la Babel Med de Marsella per a promocionar la música de les illes

  Balears serà present a la Babel Med de Marsella per a promocionar la música de les illes

  L’Institut d’Estudis Baleàrics serà present a la fira, que se celebrarà entre el 17 i el 19 de març, en col·laboració amb l’Institut Català d’Empreses Culturals

 • Trobada de l'IEB amb el sector d'Arts Visuals per a la promoció exterior

  Trobada de l'IEB amb el sector d'Arts Visuals per a la promoció exterior

  A la reunió s'han explicat les subvencions per donar suport a projectes de promoció de les Arts Visuals i el circuit TalentIB de residències d'artistes i de comissaris entre illes.

Veure totes

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears