Logo del Govern de les Illes Balears

El Govern

 • L'IEB és present al Saló Internacional del Còmic de Barcelona

  L'IEB és present al Saló Internacional del Còmic de Barcelona

  Aquest dimecres s'ha inaugurat  la 34a edició del Saló Internacional el Còmic de Barcelona amb presència de Balears. Com cada any, l' IEB  i les editorials Dolmen i  Ominiky , amb seu a Balears, han compartit un estand a l'esdeveniment de còmic més destacat de Catalunya i un dels més importants d'Espanya.

 • L'IEB organitza unes jornades de formació per al sector de les arts escèniques

  L'IEB organitza unes jornades de formació per al sector de les arts escèniques

  En el marc del programa de formació en gestió cultural que abasta totes les disciplines, l’Institut d’Estudis Baleàrics organitza dues activitats de formació per als propers 11, 12 i 13 de maig. L’objectiu és oferir eines als professionals de les arts escèniques per fer créixer els seus projectes més enllà de les Illes i accedir a nous mercats.

 • Les residències de comissaris del circuit d'arts visuals TalentiIB comencen el maig

  Les residències de comissaris del circuit d'arts visuals TalentiIB comencen el maig

  Les tres residències de comissaris tindran lloc a partir del mes de maig. Els equipaments que les acullen són el Museu d’art contemporani d’Eivissa i la Casa de Cultura Can Gelabert, a Binissalem, Mallorca.

 • Un total de 308 projectes s'han presentat a la primera convocatòria de subvencions de l'IEB per a la promoció i la projecció de la cultural de les Illes Balears

  L’Institut d’Estudis Baleàrics ha rebut un total de 308 projectes a les cinc línies de subvencions obertes per aquest organisme per tal de promoure i projectar la cultura de les Illes Balears. Entre el 19 i el 20 d’abril es varen reunir els membres de les comissions avaluadores d’aquesta primera convocatòria amb la finalitat de puntuar els projectes i decidir-ne les quantitats a atorgar. Ara s’ha fet pública la Proposta de Resolució, que, un cop acabats els terminis establerts en les bases, es concretarà amb la Resolució definitiva que ha de sortir publicada al BOIB.

 • L'IEB obre les inscripcions per al segon semestre del circuit de música i arts escèniques


  L’Institut d’Estudis Baleàrics obre avui les inscripcions per participar en el circuit TalentIB de música i arts escèniques durant el segon semestre de 2016. Aquest procés estarà disponible tant per a equipaments com per a propostes artístiques.

 • Jazz balear al Jazzahead el mes d'abril


  Entre el 21 i el 24 d'abril se celebra a Bremen, Alemanya, el Jazzahead, una fira de música jazz que s'ha consolidat al panorama de fires musicals internacionals com el punt de trobada de referència per a aquest gènere musical, com demostra un nou increment tant en el nombre d’expositors (prop de 1.000) com de professionals acreditats i de visitants (es preveuen 3.000 professionals acreditats i més de 15.000 visitants) de més de 55 països.

 • La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports impulsa accions solidàries per la festivitat de sant Jordi

  La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports impulsa accions solidàries per la festivitat de sant Jordi

  El pròxim dissabte 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, es celebra el Dia del Llibre. Milers de llibres i roses surten al carrer aquesta diada per tal celebrar una de les festivitats més tradicionals del calendari cultural de les nostres illes. Enguany, la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports vol celebrar aquesta diada d’una manera diferent i per això ha organitzat diverses activitats solidàries en les quals es vol intercanviar llibres per aliments. En total es vol repartir més de 3.000 llibres a canvi de productes de primera necessitat que es lliuraran al Banc d’Aliments i Mallorca Sense Fam.

 • L'IEB desenvolupa un programa d'activitats de formació

  L'IEB desenvolupa un programa d'activitats de formació


  L’IEB ha posat en marxa un programa de formació per a les diferents disciplines artístiques, que es concretarà en diverses accions específiques per a cada una d’aquestes àrees.
  La primera d’aquestes activitats es va dur a terme el mes de gener, amb unes sessions per a il·lustradors, preparatòries per a les fires d’Angulema i Bolonya. Hi varen participar Gemma Cortabitarte, gerent de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya; Andrea García, experta en màrketing digital, i Montserrat Terrones i Nicolas Grivel, agents literaris. Les jornades consistiren en unes xerrades sobre internacionalització i màrqueting digital, a més de revisió de portfolis dels il·lustradors participants.

 • L'Institut d'Estudis Baleàrics va atorgar 454.000 euros en subvencions durant 2015

  L'Institut d'Estudis Baleàrics va atorgar 454.000 euros en subvencions durant 2015

  L’Institut d’Estudis Baleàrics va atorgar un total de 454.815,11 euros en concepte de subvencions durant 2015 en les diferents línies que va tenir obertes per donar suport a les activitats culturals de les Illes Balears. D’aquests 454.815,11 € se n’han pagat 319.854,54 € en càrrec al pressupost de 2016. Si a més sumam els 478.627,51 de deute a proveïdors ens trobam amb un deute de gairebé és de 800.000 €. Aquest deute ha marcat de forma clara les línies d’actuació de l’Institut d’Estudis Baleàrics i especialment el període mitjà de pagament que el mes de desembre de 2015 era de 160 dies, el mes de març era de 50 dies i a finals del mes d’abril pot quedar en 30 dies.

 • L'Institut d'Estudis Baleàrics promou la il·lustració balear a la Fira del Llibre de Bolonya

  L'Institut d'Estudis Baleàrics promou la il·lustració balear a la Fira del Llibre de Bolonya

  Com en anys anteriors, l'IEB hi té presència amb un estand propi que acull cinc il·lustradors professionals, tres alumnes de l'Escola de Disseny de les Illes Balears i tres editorials balears, a més dels tècnics de l'entitat, que hi mantenen reunions amb editors de tot el món i els organitzadors de fires com les de Frankfurt, Bogotà i Guadalajara (Mèxic).

 • Àngela Bosch Rius és la nova coordinadora de la Illes Balears Film Commission

  Àngela Bosch Rius és la nova coordinadora de la Illes Balears Film Commission

  Àngela Bosch Rius és la nova coordinadora de la Illes Balears Film Commission, la qual signarà el contracte d’incorporació en els pròxims dies. Bosch té experiència com a consultora de distribució internacional de l’audiovisual en nombroses entitats de prestigi (Instituto de Comercio Exterior i Medusa-Grupo Mediaset, entre d’altres).

 • 21 de març - DIA MUNDIAL DE LA POESIA

  21 de març - DIA MUNDIAL DE LA POESIA

  El 21 de març se celebra a tot el món aquesta jornada proclamada per la UNESCO i ho celebram amb diferents actes a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Veure totes

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears